Referencer

Heste Guidet Terapi

“Det har været en glæde og noget, jeg har kunnet se frem til i lang tid. Det var et frirum for mig at kunne komme og vende mine tanker med dig, og have noget hestetid. Jeg har kunnet arbejde konkret med de følelser og den usikkerhed, der løbende opstod i terapien med hestene. Usikkerheden på mig selv, om mine egne behov har været okay, med flere. Det har inspireret mig til at være nysgerrig på mig selv, og hvordan mine tanker og følelser har hængt sammen og stadig hænger sammen med oplevelserne i min krop. For mig har en del af vores snakke båret præg af at mærke og regulere disse forskellige følelser, når de har været intense, til tider svære at være i. Også at kunne mærke de glade og boblende følelser, har været gode for mig at tale med dig om. Tak for dét.
Hestene fungerer lidt ligesom et spejl, er min oplevelse. Så dén eller de tilstande jeg ikke selv har været bevidst om, kunne hestene fortælle mig om, ved at give deres feedback uden nogen skjult agenda eller dagsorden. Det har været lærerigt og gjort mig nysgerrig på at lære mere om heste, og deres måde at kommunikere på. Og i den grad også hvordan jeg opfatter feedback fra andre mennesker i sociale sammenhænge. Jeg vil sige tak til dig og hestene for at have lært mig om hvordan man kan være sammen.”

Ann-Sofie

“Tidligere i livet mødte jeg Dorte og oplevede hendes behandling og personlighed helt udefra, og vidste blot fra den dag, at hvis jeg eller en nær måtte have brug for hjælp, så var det hos Dorte. Jeg kan kun sige, at den dag i dag beundrer jeg stadig Dorte og hendes dygtige sind og enorme viden, og nyder at se hvad hesteterapien så gør, som er endnu mere fantastisk.

Jeg søgte et supplement i hverdagen til min søn, Micas på 11 år. I min søgning fandt jeg endelig det helt rette element, som opfylder alle min høje krav til den behandler, som skulle kunne hjælpe ham med at opbygge sit nye fundament og finde ro og accept i sin “nye krop”. Mine kriterier var ualmindelige store og med tårnhøje forventninger.

Micas fik i maj 16 konstateret akut lymfekræft i stadium 4 og røg uden varsel direkte i kræftbehandling. Micas kæmpede sig igennem denne heftige behandling i hele 2 år, og i dag er han kræftfri og på sit første år efter diagnosen. Senfølger af sygdommen fulgte med, og netop her ønskede jeg, at Dorte satte ind og for at få sat balance.

Micas er ofte urolig, stresset, hukommelsen driller, og han bruger alle kræfter på, at begå sig, følge med og blot være en del af sine jævnaldrende i en alm. hverdag i højt tempo – jeg ser blot en krop som altid er på overarbejde.

Jeg så straks ved første møde for Micas og Shanti, at det er tillidsfuldt, trygt og respektfuldt. Shanti er den hest, som Micas samarbejder med, når han har sessioner hos Dorte. Det skal nævnes at Micas aldrig har været omkring en hest før. At knytte bånd, og være så tæt og stole på dette smukke dyr, skete helt automatisk for Micas.

Jeg oplever hos Micas, at efter de første gange sammen med Shanti og deres øvelser omkring samarbejde, at han bedre kan regulere sig selv, og hermed også mærke sig selv. Eksempel er, at når nye ting skal til at ske, så finder han nu hurtigt selv en plan og tager en snak med mig, og sætter så processen i gang indeni. Han bruger så energien i kroppen til at udføre den nye ting og som helt nyt, at imødekomme den nye ting med sin styrke og selvtillid. Intuition, er noget som jeg ser er vendt tilbage til Micas, da han trygt og tillidsfuldt møder Shanti og beder hende gøre ting, uden et ord men via tanke, energi, kropssprog. Det er en helt ny måde at se ham arbejde på, ved at tro på sig selv og sit indre. Der sker noget for min dreng på de helt dybe lag, og jeg er taknemmelig for, at Dorte møder ham her og beder ham mærke, hvad Shanti fortæller ham.

Jeg vil nævne, at hver gang en session er i gang, bliver jeg selv så bevæget ved, at se Micas og Shanti sammen – og det rør mig inderligt hver gang de går sammen, det er så smukt.

Jeg kan kun anbefale Dorte og hendes fantastiske sind og dygtige viden i de skønneste rammer med hestene omkring sig.”

Mange hilsner Christina Møgelvang

“Jag vill gärna dela min upplevelse av en fantastisk dag med er.
Tillsammans med fika redogjorde Dorte för sin utbildning och sina upplevelser på ett mycket inspirerande sätt. Dagen avslutades med en upplevelse av vad Dorte berättade om. Att under en timma få uppleva ett djupt och kärleksfullt vi. Att utan krav få vara en del av en flock. Underbart och stort. Jag kände mig fylld av ovillkorlig kärlek och känslan sitter fortfarande i idag. Tack Dorte jag kommer tillbaka.”

Ulf Meuller

“Tusind tak for en dejlig, fascinerende oplevelse ind og ud i uendeligheden. Jeg følte mig så tryg i dine hænder og ekspertise – og det samme med hestene. SÅ rørende.”

Anne Jørgensen

Assisteret ridefysioterapi

“Dorte har arbejdet målrettet med bl.a. min datter i forbindelse med ugentlig ridefysioterapi. Det stod hurtigt klart for Dorte i mødet med min datter Stine, at udfordringerne rakte langt ud over de fysiske. Stines mentale kapacitet blev hurtigt opbrugt og havde tidligere vanskeliggjort gennemførelse af hele træningsseancen. Stine reagerede ofte med råb og slag rettet mod både sig selv, hesten og hjælpere.

Dorte tog initiativ til og fremlagde en anderledes plan for arbejdet med Stine. Dorte læste min datters behov for ro, struktur, opmuntring og personlige udfordringer inden for nærmeste udviklingszone, samtidig med at hun stillede relevante opgaver såvel motorisk som kognitivt og strategisk/coping-mæssigt.

Gennem Dortes intentionelle, rolige tilgang, stærke faglighed og evne til at mærke såvel hesten som Stine og hele tiden justere sin egen guidning i forhold til Stines behov, lykkedes det Dorte igennem relativ kort tid at få Stine til at løse opgaver med høj motivation, glæde, selvtillid og selvværd inden for bl.a.

  • Finmotorik
  • Grovmotorik
  • Øje-/håndkoordination
  • Niveau regulering inden for tryk, lyd, tempo
  • Selvbevidsthed om ydre faktorer, der påvirkede Stine uhensigtsmæssigt
  • Udvikle alternative copingstrategier til afløsning af den udad reagerende og selvskadende adfærd.

Alt sammen læring, som Stine tog med sig ud i andre arenaer med sit nye mantra: ”Jeg tror, jeg kan”. Dorte arbejder anerkendende og respektfuldt med mennesker og heste. Dortes stabile arbejde har haft stor positiv indflydelse på min datters udvikling, og den måde Stine håndterer sine udfordringer i hverdagen.”

Mai-Britt S.R.

“Dorte har arbejdet 6 – 7 timer om ugen i vores Ridefysioterapi i Karlslunde.

Ridefysioterapi er en fysioterapeutisk træningsmetode, hvor vi bruger hestens bevægelser til at træne den enkelte patient. Målgruppen er børn og voksne med forskellige kroniske handicaps. Det er et job, der kræver stor omstillingsevne og empati, idet man for hver time skal forholde sig til nye mennesker, deres sygdom og deres specifikke træningsmål. Dorte har via sin baggrund som krops-psykoterapeut og sin videreuddannelse i ”hesteassisteret terapi” hos Marianne Florman nogle helt andre redskaber at byde ind med, når vi laver ridefysioterapi, og det skabte stor personlig udvikling hos den enkelte patient. Det har været fantastisk for os at kunne tilbyde noget så unikt. Dorte er et skønt menneske og en fantastisk kollega; hun rummer så meget viden, empati, forståelse, engagement, grounding og humor, at man bliver blæst helt bagover. Hun blev min gode kollega, min sparringspartner og mentor på psykosociale områder, og jeg lærte hver uge noget nyt af hende. Det er en fornøjelse at se, hvor kompetent og sikker Dorte er i forhold til at lade hesten guide patienter, til lige præcis det den enkelte patient har brug for. Vi har haft flere patienter, som vi har været på nippet til at opgive, da vi ikke har kunne ”nå ind til dem”. Men det er lykkedes Dorte at finde andre veje til forståelse og kommunikation. Og i dag er de velfungerende patienter i ridefysioterapien. Vi har været utrolig glade for Dorte og kan kun på det varmeste anbefale hende til et hvilket som helst projekt, der har med mennesker og heste at gøre. Hun er virkelig en helt unik kvinde, der med så meget faglighed at byde på stadig formår at få pakket det ind i varme og forståelse. Vi her i ridefysioterapien er kæmpe fans af Dorte!”

Ridefysioterapeut Lone Wøldike

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem

Gem